lauantai 7. lokakuuta 2017

Pupuja pikkuneidin kammarissa


Huomenta lauantaiaamuun!
Ihan aluksi haluan toivottaa tiedät muutamat uudet lukijat 
lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan valkoisen talon touhuja  

Viime postauksessa lupailin arvontaa, mutta sitä saatte vielä ihan pikku hetken odotella. 
Tarkalleen ottaen sen aikaa, että saan arpavoiton kuvattu. Eli ensi kerralla sitten arvotaan!



Siirtykäämme sitten itse postauksen aiheeseen. Meillä tuntuu elävän yläkerran huonejako melkein yhtä vauhdikkaasti mitä sen asukkaat. Aina en tahdo itse pysyä sisustuksen suhteen samassa tahdissa, sen verran sujuvasti sänkypaikkoja ym. vaihdellaan (ja usein myös lapset aivan keskenään). Jokunen aika sitten viisi vuotias neitimme siirrettiin erinäisistä syistä miten joku jaksaakin aina pitää koko sisaruskaartia iltaisin hereillä yläkerran aulaan nukkumaan ja jo silloin ajattelin tehdä pikkuruista sisustuksellista päivitystä nurkkaukseen.



Mutta niin kuin monesti, minulla toteutus tahtoo ottaa oman aikansa, eikä päivityksiä tehdä niin vain sukkelaan. Nyt viimein kerkesin tai sain aikaiseksi, riippuen miltä kantilta asiaa tarkastelee, ommeltua kauan suunnitteilla olevan puputyynyn tyttösen sängylle. Piirsin pupusen kangastussilla loikkimaan kahdelle kankaan palalle, laitoin vaaleanpunaruutuista terenauhaa väliin, vähän ompelua ja uusi lempparityyny oli valmis Pupuun otin mallia sängyllä olevasta Belle&Boon suloisesta pupukankaasta, mistä olen aikoja sitten ommelut lastenhuoneeseen tyynyn.




Samassa tohinassa ompelin valkoisen pyöreänkin tyynyn, jonka kyllä isosisko kerkesi jo omia itselleen. 
Eihän nyt toki pikkusisko kahta tyynyä voi saada, oli siskon mielipide ;) 


Pikkuruinen kammari sai myös väreihin sopivan viirinauhan. Ompelin nuo viirit vaihteeksi juuttinaruun kiinni ja tykkään kyllä hirmuisesti tuosta hempeän ja rouhean liitosta. Tulipas taas todettua, että eipä se kovin kummoisia vaadi tuo uuden ilmeen luominen huoneeseen. Pikkujutuilla saa näppärästi ja nopeahkosti (jos ei oteta laskuun jahkailua ;) ) päivitettyä huoneiden tunnelmaa. 

Kovin on meidän yläkerta haastava kuvattava. Siellä kun ei tahdo luonnonvalo millään riittää ja lamppujen valo tekee kuvista  kovin epäluonnollisen kellertäviä, joten niiden apuunkaan en tahdo turvautua. Vähän häiritsee nämä suttuiset kuvat, mutta nyt mennään näillä. Jospa niistä kuitenkin jotakin tolkkua saa!



16 kommenttia:

  1. Kylläpä on suloinen pupunurkkaus! Ihanat tyynyt ja tereet sopii niihin tosi kauniisti! <3 Sängyn tummaruskea näyttää hyvältä yhdessä valkoisen ja eri sävyisten punaisten kanssa! Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria ❤ Tereet antavat kyllä tyynyihin viimeistellyn ilmeen, tykkään itsekin. Iloa tähän uuteen alkaneeseen viikkoon!

      Poista
  2. Suloinen pesä neitosella! Kauniit tyynyt olet ommellut. Kiva idea tuo kangastussilla piirtäminen. Onko teidän vintti niin kuin meidänkin: matalat sivuseinät ja pienet ikkunat? Kesällä sinne pääsee auringonvalo, mutta tähän aikaan siellä on niin hämärää. Ihanat kuvat olet kuitenkin onnistunut vangitsemaan. Meillekin sopis tuommonen rouheanaruinen viiri. Innostuisinkohan semmosen ompelemaan? Vaikka jouluksi... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka ❤ Nyt pienin tytöistä toivoi itsellekin omaa puputyynyä, pitäisi varmaan hällekin oma tyyny tehdä. Tussilla saa kyllä näppärästi tyynyyn ilmettä, siinä saa yhdistettyä kaksi mukavaa puuhaa: piirtämisen ja ompelemisen ilon 😊

      Kuullostaa tutulta nuo matalat sivuseinät ja pienet ikkunat. Näin syksyisin yläkerrassa alkaa olemaan tosi hämärää ja kuvaaminen haastavaa. Muutenhan hämäryys ei haittaa, sen kun laittaa valot päälle. Tiedätkö, minäkin ajattelin jouluksi tehdä tuollaisen rouhean viirin. Jotenkin sitä alkaa joulu hiipiä taas hämärien iltojen mukana mieleen ja näin heti tuollaisen viirin myös joulun väreissä 😃 Teeppä sinäkin!

      Poista
  3. Ihana pesä tyttösellä ♥ Meiltä myös löytyy noita pimeitä nurkkia, jalustalla ja pitkällä valotusajalla mennään silloin. Eikä sekään tunnu aina auttavan! Iloa sunnuntaihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! Joo, eipä sitä tahtoisi ilman jalustaa saada pimeällä kummoisia kuvia otettua. Tuntuu vaan, että välillä hämäryys tunkeutuu kuviin jalustasta huolimatta. Mukavaa uuden viikon aloitusta 😊

      Poista
  4. Kaunis oma soppi tyttösellä. ❤
    Suloiset tyynyt olet ommellut. Pupunen on vallan viehättävä! 😍

    Luonnonvalon väheneminen tuo kyllä omat haasteensa valokuvaukseen näin syksyisin. Pimeitä nurkkia on meilläkin ihan liikaa. Onneksi jalusta auttaa asiaan jonkin verran parantavasti.
    Ihanat kuvat olet silti onnistunut ottamaan. 💛

    Levollista sunnuntaita sinulle! 😚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaaru ❤ Pienin tytöistä ihastui myös puputyynyyn siinä määrin, että haluaisi itsellekin oman sellaisen. Pitäisi varmaan yrittää pikapuoliin toinen tyyny väkertää, muuten sen teko taas jää.

      Juuri Hannelelle kirjoitinkin, että eipä sitä tahdo pimeimpänä aikana kummoisia kuvia saada ilman jalustaa. Sadepäivän hämäryys vaan tuntuu tunkeutuvan helposti kuviin jalustasta huolimatta. Mutta jos jäisi aina odottamaan aurinkoa, niin ei tänä syksynä monena päivänä olisi kuvaamaan päässyt 😉😁 Mukavaa uuden viikon aloitusta sinulle!

      Poista
  5. Voih, suloisia pupu-unelmia!!
    Minäkin tykkäisin ottaa pienet päikärit tuolla Bunny-pupu kainalossa...

    Ihanaa sunnuntaita sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna ❤ Bunny sopisikin nurkkaukseen paremmin kuin hyvin 😍 Kyllä meillä lapset olisivat mielissään, jos hekin saisivat oman lemmikkipupun. Harmi, kun meidän osaa porukkaa vaivaa allergiat, niin ei voi lemmikeistä edes haaveilla. Iloa uuteen viikkoon!

      Poista
  6. Hämärä on kyllä iso haaste kuvaukselle. Mukavat kuvat silti sait otettua.
    Ihanaa että teilläkin huonekalut vaihtavat paikkaa! Luulin että meidän lapset ainoastaan siirtelevät sänkyjä ja kaappeja omin lupinensa. Välillä tekisi mieli naulata huonekalut kiinni lattiaan. Vaikka hyvähän tuo tietysti on että ovat omatoimisia.

    Suvi
    tuulenlaulu.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi ❤ Joo, eipä sitä hämärässä niin vaan käydä nappaamassa kuvia. Meillä päin ollut niin sateinen ja harmaa syksy, että jos haluaisi kuvata vain aurinkopäivinä, niin kovin harvaan kävisi kuvauspäivät 😁

      Välillä tosiaan meinaa hermostuttaa tuo huonekalujen ja sänkypaikkojen vaihtelu. Vaikka eipä se toisaaltaan kovin vaarallista ole. Välillä vaan miettii, että olivat joissakin muissa asioissa myös yhtä omatoimisia 😉 Iloa uuteen viikkoo!

      Poista
  7. Oikein hyvin saa selvää, niin, että palavasti ihastuin tuohon piirtämääsi puputyynyyn. On kyllä soma nurkkaus neidolla, siellä kelpaa unia katsella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta puputyynystä tuli meilläkin heti suosikkityyny ja meidän kolmevuotias tilasikin itselleen oman 😃 En jaksanut ihan samanlaista tehdä, mutta onneksi se kelpasi neidille. Kiitos Krista 💙

      Poista
  8. Oi miten soma puputyyny ja tytön oma pieni nurkkaus<3 Hieno idea napata pupu kankaasta:) Pienillä jutuilla saa kivasti päivitystä ja piristystä. Ihania kuviakin, ei minun mielestä yhtään suttuisia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Pipo ❤ Ei sen tosiaan tarvi mitään kovin ihmeellistä olla, kun haluaa saada uutta ilmettä. Tyynynpäällisillä ym. pienellä pötkii jo pitkälle huoneessa kuin huoneessa.

      Poista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥