torstai 13. maaliskuuta 2014

Ristiäiset


Viikonloppuna meidän pienin murukainen vietti elämänsä ensimmäistä juhlaansa.
Vietimme vauvan ristiäiset kotosalla pienehköllä kokoonpanolla.
Pikkuinen nukkui koko toimituksen ajan ja jatkoi unia antamalla koko juhlaväen kahvitella rauhassa.



Tykkään kovasti järjestellä juhlia. Tälläkertaa sain vielä rauhassa leipoa ja laitella kun pari siskoani ilmottautuvat lapsenlikoiksi. Onni on omistaa auttavaisia siskoja <3



Päädyin leipomaan näihin juhliin useamman täytekakun kaikkien pikkupiirakoiden ja pullien sun muiden tilalta. Arkena tulee harvoin tehtyä täytekakkuja, niin mukavaa puuhaa kuin se onkin. Juhliin sitten onkin kiva kokeilla uusia kakkuideoita tai pitäytyä niissä vanhoissa hyviksi havaituissa variaatioissa. Tälläkertaa uutena pääsi kokeiluun appelsiinillä ja tummalla suklaalla höystetty kermarahkaseos. Ihanan raikas yhdistelmä siitä tuli!




Fudge-kuorrutteinen kakku kätki sisälleen puolukkaa, tuorejuustoa ja kermaa.




 Lisäksi tein mehevän minttusuklaakakun ja pikkusyötäväksi vaniljaleipiä ja pehmeitä minttusuklaakeksejä (joihin resepti löytyy myös kinuskikissan sivuilta).



Suolaisella puolella oli tarjolla salattia ja yrttivoipatonkeja sekä vauvan kummitädin tekemää herkullista voileipäkakkua.


Tajusin ristiäispäivänä, että nämä olivat ensimmäiset ristiäiset missä meillä oli värinä hennon vaaleanpunainen.

Huvittavaa, en ole ennen juurikaan välittänyt vaaleanpunaisesta ja nyt meiltä löytyy vaikka mitä vaaleanpunaista. Huomasin vissiin vanhimman tytön saavuttaessa sen kuuluisan vaaleanpunaisen-iän ettei se mikään hullumpi väri olekkaan. Vai onkohan nuo tytöntylleröt saaneet minut vain ihan sekaisin ;)


Kastemekkon ja liinan, millä kuivataan vauvan pää, olen ommellut esikoisen odotusaikana ohuesta ja pehmeästä pellavasta. Mummuni virkkasi pitsit kastemekon hihansuihin ja rintaan sekä liinan reunoihin. Kastemekon kaavat piirsin kopioin siitä kastemekosta missä minut ja sisarukseni ovat kastettu. Mekko on takaa koko matkalta auki, jotenka se on helppo pukea ja riisua vauvalle. Niskassa olevat nepparit taas takaavat sen, että mekko pysyy päällä.

Kastepöydän liina on myös pellavaa ja sitä koristaa myös käsinvirkattu pitsi. Molemmat, sekä pellava että pitsi, ovat löytöjä kirpparilta.

Mukavaa torstai-iltaa!!

11 kommenttia:

  1. Ihanan näköiset tarjottavat, onnittelut pikkuiselle ja perheelle.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihastuneena katselen kuvia juhlistanne! Olet kyllä mestari luomaan ihania tarjottavia, nam:) Ihana ristiäispuku vauvalla ja arvokasta, että olet itse sen tehnyt,kaunista. Kastepöydän liinakin on ihana. Kyllä valkoisen ja pitsin yhdistelmä on vaan voittamaton :) Vauva taitaa olla tyytyväinen nimeensä kun noin rauhallisesti nukkui koko toimituksen ajan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos! Minun kotona oli vielä tapana, että jokaisen lapsen nimi ja syntymäaika kirjailtiin kastemekkoon. Se olisi myös ihana muisto mekkoon, mutta itse en ole yhtään kirjailuihmisiä, enkä tiedä kenelle nakittaisin homman ;D

      Poista
  3. On kyllä taas niin upean näköiset tarjottavat, että. Ihan kuin suoraan jostain konditoriosta, käy ihan kateeksi nuo sinun leivontataidot ;) Mullakin on käynyt vähän samanlailla tuon vaaleanpunaisen kanssa, vanhimman tytön vaatteissa sitä oli lähinnä sukulaisilta ja tuttavilta saaduissa vaatteissa, mutta pikkuhiljaa sitä meidänkin kaapista löytyi enemmän ja nykyään ajattelen, että antaa tyttöjen nauttia vaaleanpunaisistaan ja pinkeistään. Kyllä meiltä silti löytyy koko värikirjo noista vaatteista ja hyvin nekin kelpaavat :) Todella kaunis ja tyylikäs tuo kastepuku ja ihanaa, että siinä on mummusi virkkaamat pitsit. Vauvelikin näyttää niin suloiselta, ettei kuvaa uskalla edes pitkään katsoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Jep, mitäs sitä kieltämään, jos toisen lemppariväri on vaaleanpunainen! En kuitenkaan osaa edelleenkään pukea tyttöjä päästä varpaisiin vaaleanpunaiseen, mutta muihin väreihin yhdistettynä se on kaunis väri! Varsinkin vanhan roosan sävy on ihana :)

      Poista
  4. Kauneutta:)! Niin herkullisen näköinen kahvipöytä ristiäisissä, ettei voi kun vesi kielellä kattoa ja ihailla:)! Suloinen ja ihanan tyytyväinen myös ensimmäisiä juhliaan viettävä pienokainen <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Pikkuinen oli ihmeen tyytyväinen koko päivän! Vaikka eipä tuo muutenkaan turhista valittele.. :)

      Poista
  5. Ei se yhtään noloa ole, että tilaa valmiina! Mulle tuo leivontakin on aina ollut yhdensortin harrastus. Kun on pakko päästä käsillä tekemään jotakin niin leivontakin ajaa sen asian... Yhdenlaista käsityötähän sekin on :) Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

    VastaaPoista
  6. Aivan ihania nuo kuvat, tarjottavat ja itse päivänsankari <3
    Niin hempeää ja kotoisaa. Tuo pöydän kimppukin on tosi kaunis <3

    Onnea pienokaiselle nimestä ja vielä koko perheelle uudesta tulokkaasta!

    VastaaPoista

Kiva kun ilahdutit pienellä merkillä ♥